City Taxi Kronoberg AB - Produkter, offerter, nyheter

Nyheter

Taxi till Växjö Airport

9 månader sedan

Vi hämtar och lämnar er på Växjö Småland Airport tryggt och bekvämt till ett Fast pris. Med Växjö flygtaxi kan du slappna av på din resa. Genom att ange ditt flight nummer så anpassar vi där din taxi hämtar dig på flygterminalen om planet landar tidigare eller senare än utsatt tid. Det Ãr bara en av många tekniska låsningar du får när du bokar en taxi via Växjö flygtaxi. Vi accepterar kreditkort, swish och kontanter (Även euro). Ett taxibolag att lita på i Växjö city!

Rapport/artikel

Bråk om svarttaxi slutade med rån i Kronoberg Län

9 månader sedan

En svarttaxiförare misstänks för rån och olaga yrkesmässig trafik. Detta i samband med ett bråk som uppstod efter att svarttaxiföraren skjutsat ett sällskap till en adress i Kronoberg Län tidigt en morgon. En av passagerarna i resesällskapet tog fram pengar för att betala för en extra färdsträcka ,men ångrade sig och skulle lämna bilen .Då blev föraren arg, tog mannen pengar knuffade ut honom från bilen och körde i väg. En polisbil var då på väg till platsen och stannade svarttaxin så att föraren kunde gripas säger Taxiidag tidning.

läs mer på www.ctaxivaxjo.com

Neddragning av taxiplatser vid ombyggnad får Alvesta taxibolager att rasa

9 månader sedan

När Alvesta kommun ska bygga om centralplan intill järnvägsstationen innebär det neddragning av antal taxiplatser från fem till två i stället vill kommunen ge mer utrymme för bussarna Ulf Carlsson enhetschef på Alvesta kommun vill nu ge kollektivtrafiken en fördel . Taxiresenärena har legat närmaste stationen i 30år.Nu kommer kollektivtrafiken att göra det .Kommer du med rullstol till bussen är det svårt i dag. Vi till gänglighetsanpassar och då tar det mer plats. Då måste något styrka på foten och det blir några taxiplatser säger till Smålandsposten .Många taxi företag rasar mot planerna och är irriterad över att kommunen inte ens informerat de .Vi visste ingenting utan fick läsa om planerna i tidningen, ändå är vi en del länstrafiken.City taxi Kronoberg AB täcker är att det redan är trångt med fem platser och vi önskat mer platser inte minskar de. läs mer www.ctaxivaxjo.com

Polisen slutar jaga svarttaxi i Växjö

9 månader sedan

Problemet med olagliga körningar är så stort att det inte verkar som om man orkar tackla det, – I andra städer har man lyckats få ner svarttaxikörandet genom att stänga av delar av stadskärnorna under natten. Men i Växjö verkar man tafatt. Sedan snart tre år har länsstyrelsen, polisen och Taxiförbundet drivit det gemensamma svarttaxiprojektet. I projektet har ingått att sprida information till allmänheten om riskerna med att åka svarttaxi och riktade polisrazzior mot förarna. Men nu läggs projektet ner. – Det lutar åt det. Projektet har inte haft den framgång vi hade hoppats på. Utan en ny lagstiftning är det hopplöst att komma vidare,– Det förstår man själv att få vill göra. Vem vill riskera att vittna om att man betalat en svarttaxiåkare, och sedan få på nöten efteråt?Lagen skärptes 1998 och medger fängelse i upp till ett år vid fällande dom. Men hittills är, det hårdaste straff som utdömts dagsböter på 7 000 kronor. En summa som en ambitiös svarttaxiförare kan köra in på några kvällar. I hela Sverige uppskattade Taxiförbundet för ett år sedan att det fanns cirka 1 000 svarttaxiförare. Svårigheten att fälla någon i domstol och de låga straffen är gemensamma för hela landet - Hovrätten över Skåne och Blekinge dömde till exempel en förare till 50 dagsböter trots upprepade olagliga körningar. Men i städer i landsorten, som i Halmstad, har kommunen stängt vissa gator om nätterna och på så sätt pressat ner antalet svarttaxibilar. Flera riksdagsledamöter, bland andra vänsterpartiets Karin Svensson Smith, har motionerat i riksdagen för att beviskraven ska mildras så att det ska bli lättare att fälla förare som kör svarttaxi. läs mer på www.ctaxivaxjo.com

Undvik att bli lurad när du väljer taxi i Växjö

9 månader sedan

I Växjö råder det fri prissättning inom taxibranschen, och bolagen kan ta ut vilka priser de vill. Det gör det lätt att bli lurad som taxikund, särskilt när man befinner sig i en ny stad och inte känner till de lokala taxibolagen. Här finns några tips som gör det lättare att undvika att bli lurad. 1- I första steg att välj ett bolag du känner till och litar på. Åk inte med mindre bolag. Du behöver heller inte välja den bil som står först i taxikön, oavsett vad chaufförerna säger eller gör. 2- I andra steg- jämför priset. För att underlätta jämförelser mellan taxibolagen måste alla taxibilar ange prisuppgifter på dörren, som ska synas både inifrån och utifrån taxin. Pris informationen ska se ut så här: På prisinformationen ska stå ett högsta jämförpris i stora siffror på 10 km som tar 15 minuter. Med hjälp av detta pris kan man enkelt jämföra de olika bolagen. 3- tredje steg - förhandla om priset. Om du inte hittar en taxi med skäligt jämförpris kan du försöka att få fast pris på din taxiresa istället. 4- Om du hamnar i en ny stad och inte känner till där så du ska googla om taxibolag offtas stora bolager befinnas på google då kan du boka din taxi eller fråga om fastpris.

LÄS MER WWW.CTAXIVAXJO.COM

Samarbetesökning

CarTrawler

9 månader sedan

flygtaxi 

Länstrafiken Kronoberg

9 månader sedan

vi kör serviceresor , färdtjänst , skol resor , sjukresor , omsorg 

resturangonline

9 månader sedan

matkörning